Over Joke Spannenburg

Over ons - Joke SpannenburgNa mijn middelbare schooltijd in Friesland heb ik in Leiden rechten gestudeerd. In het verlengde van die brede opleiding heb ik 10 jaar lang voornamelijk voor kleinere gemeentes gewerkt.

In mijn vrije tijd deed en doe ik vrijwilligerswerk.
Sinds september 2014 begeleid ik als vrijwilliger en lotgenoot/ervaringsdeskundige de rouwverwerkingsgroep 'Bakje Troost' bij Kwadraad Maatschappelijk Werk, maar tegenwoordig bij Incluzio in Leiden.
Ik ben bestuurslid en medeoprichter van Kinderopvang 't Kasteel.
Bij Speeltuinvereniging Rondom de Maredijk heb ik 15 jaar lang een actieve rol gespeeld. Ik heb zo'n 8 jaar actief meegewerkt aan de verbetering en vergroening van het schoolplein van Vrije School Mareland. En als ‘leesmoeder’ heb ik kinderen geholpen de wereld van het boek te verkennen.

Zo lang ik mij kan herinneren heb ik voor vrienden en vreemden iets kunnen betekenen, vooral door attent naar hen te luisteren.

Na een burn-out ben ik tot de conclusie gekomen dat ik méér voor anderen wil betekenen. Ik heb een counselling-opleiding gedaan en ben ik counseller geworden.

Bekijk mijn profiel:

Als counseller ben ik gebonden aan de Ethische Code, de beroepscode voor counsellors, coaches, supervisoren, trainers en
andere aangesloten professionals op het communicatieve vlak.

Over Relief Counselling

Logo Relief CounsellingEr staat niet wat er staat... Er staan eigenlijk twee dingen: Reliëf èn Relief.

Reliëf is wat het leven ons brengt, ups en downs, en Relief, opluchting, gesymboliseerd door de vlinders en de zon, is wat u voelt na een goed gesprek.

Dat is wat Relief Counselling voor u wil betekenen.

Relief Counselling werkt volgens een standaard werkwijze, waarbij de cliënt centraal staat. De cliënt bepaalt het verloop van de sessies en de counseller houdt het proces in de gaten. Eerst wordt onderzocht wat het (werkelijke) probleem is en vervolgens wordt het gewenste doel, de (realistische) oplossing van dit probleem in beeld gebracht. Het traject wordt afgesloten met het ontwikkelen van actie-strategieën om dit doel blijvend te bereiken, waarbij de counseller de cliënt 'coachend' begeleidt.

Contact

Share