Net als het weer kent een mensenleven zonnige periodes, waarin alles meezit en er geen wolkje aan de lucht is, maar ook perioden die grijs en saai of somber en deprimerend zijn. Of verdrietige periodes vol regen, kou en tegenwind. Het kan stormen en hagelen. Soms ben je in de wolken. Je kunt het gevoel hebben dat donkere wolken zich samenpakken. Het kan vriezen en het kan dooien. Het kan heel stil zijn voor de storm. De temperatuur kan soms hoog oplopen. En sommige mensen houden van een goed onweer, dat de lucht zuivert.

Wat het leven brengt kan je allemaal ineens even teveel worden. Als de bliksem inslaat, maar soms ook als je stevig de wind mee hebt, en misschien nog niet goed weet welke koers je moet kiezen.

Hoe gaat het met jou?

Voel je je gestrest, opgebrand, doe je wat je wilt doen of zit je vast in oude patronen? Weet je waar je staat op dit moment of weet je niet goed welke kant je op wilt of moet? Maak je een verwarrende periode door en wordt het je allemaal even te veel?

Achter de wolken schijnt altijd de zon, maar soms heb je even iemand nodig die meedenkt en helpt zoeken naar een oplossing of een manier om verder te gaan. Jij blijft zelf aan het roer, jij bepaalt je doel, ik kan je als een loods vergezellen en helpen met kaartlezen en je (nieuwe) koers bepalen.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk, op loopafstand van Leiden Centraal. Neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Echt, na regen komt zonneschijn!

Relief Counselling, Leiden

Joke Spannenburg

De column ‘Doorgaan bij slecht weer‘ is oorspronkelijk gepubliceerd op 10 april 2015 in For You Magazine.

Wat is Counselling?

Doorgaan bij slecht weer
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.